Poslanec EP Ján Hudacký otvoril kanceláriu v Prešove

11.12.2004 Celý región

Svoju kanceláriu poslanca Európskeho parlamentu (EP) slávnostne 9. decembra otvoril v Prešove Ján Hudacký. Sľubuje si od jej fungovania bezprostrednejší kont...
Svoju kanceláriu poslanca Európskeho parlamentu (EP) slávnostne 9. decembra otvoril v Prešove Ján Hudacký. Sľubuje si od jej fungovania bezprostrednejší kontakt s voličmi, možnosť získavať konkrétne podnety, iniciatívy, ale aj sťažností. Pri tejto príležitosti predstavil aj svojho asistenta Stanislava Mathiu.

Hudacký, ktorý sa dostal do EP na kandidátke Kresťanskodemokratického hnutia konštatoval, že ako člen parlamentnej skupiny Európskej ľudovej strany je tieňový spravodajca pre komunikačnú stratégiu vstupu ďalších členov do Európskej menovej únie. Podľa neho otázka prijatia euromeny na Slovensku by nemala stať tak či \"skôr alebo neskôr\", ale aby slovenská ekonomika bola stabilizovaná a dokázala zvládnuť tento prechod.
Na margo svojich prvomesačných skúseností z poslaneckej práce s úsmevom uviedol, že ak to pôjde takto ďalej, tak ho doma nebude nikto poznať a do druhého volebného obdobia ho už nikto nezvolí. Konštatoval, že jeho pracovný deň \"je hrozne nabitý\". \"Ak prídem o tej deviatej do parlamentu, tak odchádzam o desiatej jedenástej bez toho, aby som sa zastavil, \" dodal. Možnože ešte nemá nájdený najlepší systém ako selektovať najdôležitejšie veci.
Niektorí ľudia zo SR sa naňho telefonicky obrátili s podnetmi, ktoré sú \"skôr riešiteľné na miestnej regionálnej respektíve na vnútroštátnej úrovni ako na európskej úrovni\". Aj na triedenie týchto problémov mu poslúži asistent a kancelária na Slovenskej 40 v Prešove. Pri tejto príležitosti zverejnil adresu svojej stránky na internete - www.hudacky-epp.sk.
Pri zvolení do EP Hudacký pracoval ako riaditeľ Regionálneho poradenského a informačného centra v Prešove, ktoré aj pred rokmi zakladal.
(jj)
 

Vyberte región